LISTOPRĎÁK

26.11.2009 08:23

Pod hradem Helfštýnem se pod záštitou Města Lipník nad Bečvou konal v sobotu 21. listopadu 2. ročník podzimního běhu Listoprďák 2009. Stejně jako v loňském roce se závodníci i diváci museli v okolí Týna nad Bečvou potýkat s rozmary počasí. Přesto se na start sjela největší konkurence v historii a vítězný Aleš Dedek překonal dva roky starý traťový rekord. Organizátoři znovu dokázali, že sportovní akce v jejich podání je něco víc než jen honba za výkony a všichni zúčastnění se už těší na ročník s pořadovým číslem tři.

Do hlavního závodu v sobotu odstartovalo sedm desítek běžců, kteří v husté mlze spolykali všech dvanáct kilometrů včetně náročného tříkilometrového stoupání. Ostré tempo nasadil hned v prvním výběhu lipnicko-přerovský Aleš Dedek z AD PEMAP Brodek, který soupeřům s přehledem utekl a z husté mlhy se vynořil v cílovém prostoru jako první. Časem 49:22 ustanovil Dedek také nový traťový rekord, kterým překonal Vymazalův výkon z roku 2007. O stříbru se rozhodovalo ve finiši, v němž měl více sil Dedkův oddílový kolega Petr Vymazal, který odsunul na bronzový stupínek Vaška Váňu z RMC Lipník nad Bečvou.

Po vyhlášení výsledků čekal na všechny běžce výborný TRICO guláš, horky čaj, punč a pivo ZUBR, kterým mohli spláchnout únavu po náročném výkonu.

Pořadatele také mile překvapil zájem o vložený závod dětí. Na tratě v rozmezí 250 – 750 metrů se vydalo na pět desítek nejmenších běžců a běžkyň. Dětský závod byl zakončen opékáním špekáčků a jízdou ve psím spřežení, pod vedením o.s. Musher Týn n.B.

„Účast sto dvaceti sportovců a dalších dvou stovek hostů a diváků předčilo naše očekávání. To co se tady letos odehrálo, je pro nás velice milé překvapení! Náš závod je především sportovní událost, ale jednou z priorit je nabídnout příjemně strávený den všem příznivcům pohybu. Je vidět, že lidé o našem netradičním závodě už dobře vědí a rádi se k nám vracejí. Pokud plánujete co dělat v listopadu 2010, tak si zapište do svých diářů sobotu 20. 11., kdy se v Týně nad Bečvou uskuteční třetí ročník podzimního běhu jako dělo - Listoprďák 2010,“ pozval všechny příznivce pohybu jeden z organizátorů závodu Jan Frankovič.

Moje výsledky: 12,5km (převýšení 350m) = 1hod 6min 12sec .... celkově 40.místo ze 70 startujících. V kategorii žáků jsme si ale odvezli zlato, a to díky paránímu výkonu Denise Koribského. :o)

Na celkovém umístění se podapsalo nečekaně dlouhé 3km stoupání kde jsem přišel o dobrých 15míst a ty se mi už nepodařilo dohnat zpět. Takže je pořád co zlepšovat!! :o))

Výsledková listina profi závodníků zde... , kategorie děti zde...

Vybrané fotografie ze závodu zde...

Více pak na stránkách pořadatele, kterému jsem poskytl celou svojí sbírku fotek, zde...

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode